339. Relax

Het heeft vannacht hard gewaaid en nog harder geregend. Grote druppels kletterden op ons dakje. Dan is het lekker liggen in je warme, droge bedje...

Het is wat wisselend bewolkt maar goed toeven in de kuip. Zoals verwacht waait het flink. We spreken af dat we in elk geval de ochtend nog in Medemblik blijven. We drinken op ons gemak koffie en zitten wat te lezen in een zonnetje dat zich nu en dan tussen de wolken door laat zien. We kijken met plezier naar de futen die onder en naast het drijvende toiletgebouw van allerlei afval in drijvende autobanden hun nestjes hebben gebouwd. De vrouwtjes zitten te broeden op hun eieren en de mannetjes zwemmen af en aan met takjes en met eten. Het is een lawaai van jewelste: de heren hebben het ook nog eens erg druk met het verdedigen van hun territorium, huis, vrouw en toekomstige kindertjes.




Uit de beschutting blaast er nog een koude wind. We besluiten ook 's middags niet uit te varen. Het waait net iets te hard en het is net wat te koud om er een comfortabele overtocht van te maken. En we doen dit voor ons plezier nietwaar...?

Er wordt hier en daar nog wat geklust en ik geniet in alle rust van mijn nieuwe e-reader. Ik heb het hele afgelopen jaar nog nooit in zo korte tijd zoveel boeken uitgelezen. Over 'relaxed' gesproken!


Om vijf uur houden we een borrel met wat hapjes. Bij de picknickbank in het gras. Ieder neemt wat te eten en te snacken mee. Het is weer een gezellige boel. 


Ik heb geen zin meer om daarna nog te koken (en af te wassen...) en dus gaan we op jacht naar een pannenkoek. De bemanning van de Noest gaat met ons mee. In een heel leeg café zitten we met ons zessen lekker te schransen. Ik begin er alweer aan te wennen dit leven: beetje relaxen, beetje varen, beetje kletsen en een beetje in de zon zitten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten