340. Makkum

We staan vroeg op. Om 9 uur hebben we palaver en om half 10 is het de bedoeling dat we vertrekken. Iedereen is keurig op tijd. Het weer houdt zich aan de voorspellingen en voordat we het weten schuiven we met ons vijven door de brug.



Staat er eerst nog heel weinig wind, langzamerhand wordt het iets meer en kunnen we met een beetje normale snelheid zeilen. De aanwezige spinnakers/gennakers gaan omhoog en zo proberen we eruit te halen wat erin zit. De Noest heeft de turbo aan en is al gauw bijna uit het zicht verdwenen. De andere boten gaan redelijk gelijk op en houden elkaar zo in het oog. Hopelijk zijn er wat mooie foto's van elkaars boten gemaakt, maar waarschijnlijk zien we die pas na thuiskomst. Wij hebben in elk geval ons best gedaan...




Bij het naderen van Makkum wordt de wind allengs minder. Zodra de bootsnelheid definitief onder de twee knopen komt, geven we het op en starten we de motor. Dan is het nog een minuuut of twintig tot de haven. Al met al hebben we bij aankomst in de gemeentehaven ruim 6 uur achtereen gevaren. In de stralende zon en in een lekkere temperatuur. Wie had dat vorige week kunnen denken...

We liggen met ons allen bij elkaar aan de steiger vlakbij de viskraam. Eenmaal raden wat iedereen vanavond eet...


Tereijl we aan het afmeren zijn, belt onze zoon dat hij toevallig in de buurt is en wel even langs wil komen. Met onze schoondochter en middelste kleinzoon natuurlijk. Heel gezellig!


Het is daarna weer klustijd, hier en daar hapert er wat. Bob duikt met genoegen weer een bakskist in...


Na de twee minuten stilte voor de dodenherdenking gaan we aan de koffie en kijken we terug op een fantastische zeildag waarin we 21 mijl puur zeilplezier gehad hebben!



twee minuten stilte voor de dodenherdenking en koffiedrinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten