338. Medemblik

Alweer een prachtige zonnetje bij het wakkker worden. Wat worden we verwend! Het waait wat harder dan gisteren, maar gelukkig niet té hard.

Om half tien houden we palaver en om tien uur vertrekkken we. Het eerste stuk hebben we ruime wind en schieten we vooruit. We halen een snelheid van bijna zeven knopen. Eenmaal om de bocht zeilen we hoog aan de wind. De wind trekt aan en wordt wat vlagerig. Hoewel aan hoger wal, worden de golfjes ook wat hoger. In no time zijn we in Medemblik. Mooi op tijd want het waait flink door. 

In de Westerhaven is het stil. Lege boxen genoeg. We liggen aan dezelfde steiger. Alleen de Albatros ligt langs de kant want ze past niet tussen de palen... Dat komt mooi uit want de boot heeft problemen  met de fok. Het in- en uitrollen gaat niet zoals het hoort en het lukt ook niet om hem te laten zakken. 


Bob zijn bootsmanstoeltje, zijn postuur en zijn gebrek aan hoogtevrees komen weer goed van pas. Bob gaat de lucht in en de rest van het gezelschap helpt mee hijsen of zit aan de picknickbank te genieten van de gratis voorstelling. Het is een lekkere temperatuur hoewel de lucht wel enigszins betrokken is. Er komen thee en koekjes op tafel. Er worden foto's gemaakt. De goede raadgevingen van de beste zeelui aan wal zijn niet van de lucht.
Bob hangt wel een uur bovenin het topje van de mast. Allerlei gereedschap gaat met een touwtje heen en weer naar de top. Uiteindelijk is het euvel gevonden en is de klus geklaard. En passant vervangt Bob op de terugweg nog een blokje en een lijntje van de lazy jacks. 

We doen wat boodschapjes bij de plaatselijke Spar en genieten daarna van een borreltje bij het lezen van de krant. Het vakantietempo begint al aardig in te dalen...

1 opmerking:

  1. Youve been lucky with the weather! Enjoying following the holiday, gr van Ben

    BeantwoordenVerwijderen