282. Te water

Goede Vrijdag is voor ons dit jaar een hele goede vrijdag want vandaag gaat onze boot het water in  en kan wat ons betreft het vaarseizoen beginnen! Nou ja, vaarseizoen; we beginnen meer met het knutselseizoen natuurlijk...

Na alle storm, sneeuw en hagel van de afgelopen dagen treffen we het met eindelijke een rustige dag. Een flauw zonnetje, bijna geen wind en een temperatuur van 9 graden. Wat een verademing!

Om half 1 zijn we op de jachthaven. We gooien nog wat landvasten en stootwillen in de boot en wachten op wat komen gaat. Stipt om 1 uur komt de werfbaas met de botenwagen aanrijden. Hij tilt de SYLKE even een stukje op zodat Bob de plekken onder de stempels in de antifouling kan zetten. Even later rijdt de tractor achteruit met de wagen met de SYLKe erop, al slalommend door het middenpad. Aan weerskanten staan boten met uitstekende delen over de preekstoel heen. Moeiteloos manoeuvreert hij het geheel langs alle obstakels. Ik heb er grote bewondering voor.


Zodra de boot in het water ligt, ontlucht Bob de schroefas en start hij de motor. Nadat hij van de winter alle diesel eruit gehaald heeft en van alles in de motor heeft schoongemaakt en vervangen, loopt hij weer als een zonnetje. Blijkbaar heeft hij hem weer goed in elkaar gezet. Alle afsluiters zitten nog dicht, geen lekkages en dus varen maar. Om 2  uur ligt de boot alweer achter het huis. Wat een luxe zo dichtbij!


De zon schijnt, een kopje thee en een stukje Paasbrood erbij en op ons terras zitten we weer van ons mooie uitzicht te genieten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten