285. Droog palaver

Vrijdagavond vindt het droge palaver van de meivakantie plaats. De eerste maal dat we de andere deelnemers ontmoeten. We kennen niemand van de groep en dat maakt het extra leuk.

Na het werk race ik vanaf Leeuwarden naar huis. De trein rijdt vandaag zowaar, en ook nog op tijd. Dat is de afgelopen weken wel anders geweest. Gauw omkleden, een boterham naar binnen proppen en in de auto springen op weg naar Eemnes.

Er zitten al wat Toerzeilers aan de koffie wanneer wij in de Hilt arriveren. Het wordt steeds drukker en om half 8 starten we met het gezamenlijk gedeelte. Er zit een man of 50 in de grote zaal. Arnold, Martin en Bob houden een algemeen praatje en na de koffie splitsen we in een groep met boten groter dan 9m en een groep met boten kleiner dan 9m. Het zal geen verrassing zijn welke groep wij gaan begeleiden!We zijn in onze groep met 8 boten en wij hebben de kleinste... We maken uitgebreid kennis met elkaar, bespreken de vakantieweek, lachen veel en hebben het gezellig. Beide groepen verzamelen in Enkhuizen. Het merendeel van onze groep heeft een ligplaats op de Westeinder, de Braasemmermeer, Kaag of Loosdrecht. Zij zullen dus via Haarlem of Amsterdam, het Noordzeekanaal en het IJ, over het Markermeer naar Enkhuizen varen. Men maakt alvast wat afspraken om eventueel ergens centraal te verzamelen en samen verder te gaan. That's the spirit!


Na de afsluiting en een paar (alcoholvrije) drankjes nemen we afscheid en rijden we naar huis. Het is ver na middernacht als we in ons bed rollen. Leuke mensen, iedereen heeft er veel zin in. Als het weer nu ook nog een beetje meewerkt, wordt het vast een fantastische week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten