286. Zeil

We hebben een prachtig weekend achter de rug.

Heerlijk buiten aan de boot gewerkt. Het grootzeil en de fok zitten er op.

Met de kluiver wachten we nog even. Onze kluiver wordt vliegend gevaren. Dat betekent dat hij niet aan een stag vastzit, maar alleen aan de boven- en onderkant met een val. Het irriteert ons al tijden dat de kluiver aan de wind vaak naar één kant doorhangt. Hoe strak je de val ook aantrekt, hij blijft maar zelden redelijk in het midden hangen. We weten van andere North Beach eigenaren dat zij drastische maatregelen hebben genomen als de pees van de (nieuwe) kluiver vervangen door een staaldraad. Dat gaat ons nu nog even te ver. We bestellen wel een stuk Racing Dyneema draad. Er zal hopelijk een stuk minder rek in de val zitten, waardoor we hem misschien eindelijk eens wat strakker kunnen spannen. Benieuwd of we er merkbaar hoogte mee gaan winnen. De kluiver hangt om deze reden dus nog niet: de Dyneema moet nog arriveren.

het zeil staat

Afgelopen najaar hebben we een nieuwe buiskap, zeilhuik en spatzeiltjes gekocht. Gelijk even proberen. Als het niet goed zit, kan het nu nog terug. Niet nodig, alles past perfect!

alles is blauw...

Verder hebben we in de plaatselijke supermarkt flink wat leeftocht ingeslagen. Voorraden koffie, thee,  water, sap, wijn, pasta, soep, koek enzovoort. De boot ligt al aardig wat dieper ondertussen.

Ons kleinste matroosje komt ook een dagje helpen. We hebben voor de beide kleinzoons een reddingvest aangeschaft. Een tuin aan het water en een opa en oma met een boot: dan kan je niet zonder. Tim kan hem mooi even passen. Hij vindt het niet vervelend en lijkt er geen last van te hebben. Mooi zo!


4 opmerkingen:

  1. Leuke foto's zeg. Ook een leuke blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Patricia, dank je wel. Het is voor mij ook leuk om zoiets te horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga ook eens zo'n prive steiger achter het huis aanleggen, lijkt me erg handig!
    (ik zal dan wel onze vijver moeten vergroten... :D)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er staan hier in de buurt regelmatig huizen te koop, Kris. Je bent van harte welkom...!

    BeantwoordenVerwijderen