281. Klaar!

Ondanks het slechte weer is het Bob dit weekend toch gelukt om al zijn voorgenomen klussen af te werken. Het onderwaterschip zit in de antifouling, het mangat is afgekit en de accu's staan weer terug op hun plaats. De accu's hebben de hele winter in de garage gestaan zodat Bob ze regelmatig kon opladen. Dat schijnt hun levensduur te verlengen.

De SYLKE is nu klaar om het water in te gaan. Aankomende vrijdag, Goede Vrijdag, is het zover. Daarna varen we haar naar huis en kan Bob met de antenne aan de slag. Er moet een nieuwe antenne bovenaan de mast gemonteerd worden en de huidige antennedraad wordt vervangen door een dikker exemplaar. Dit zou onze jarenlange problemen met de AIS moeten oplossen. Onze antenne lijkt niet krachtig genoeg. Als we een langere oversteek maken en te ver van een grondstation af varen, wordt op sites als Marine Traffic en Vessel Finder onze route plotseling afgebroken en worden we onzichtbaar. Bovendien wordt, waarschijnlijk vanwege onze geringe uitzendkracht, ons MMSI-nummer regelmatig gekaapt. Door een binnenvaartschip. We hebben goede hoop dat als we wat krachtiger kunnen uitzenden, deze problemen voorgoed voorbij zijn.



De mast ligt plat op het dak, dus daar kunnen we nog mooi bij, het is een voordeel dat we de mast zelf omhoog kunnen zetten. De oude draad moeten we uit de mast trekken en de nieuwe erin schuiven. Hopelijk is hij niet te dik... Vervolgens moet de draad tussen het plafond door. Dat wordt nog wel even een dingetje, want erg veel ruimte zit er niet. We zullen het zien en beleven!

Staat de mast eenmaal weer omhoog, dan kunnen we opbouw schoonmaken en in de was zetten.
Ik ben zeer benieuwd hoe onze nieuwe buiskap, het nieuwe huikje en de nieuwe spatzeiltjes zullen staan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten