323. Werk

Het luie vakantieleventje is voorbij. We zijn doordeweeks weer aan het werk: hebben nette kleren aan en zitten voor 8 uur 's morgens achter het bureau. Dat is wel even wennen. Niet vervelend, maar anders.

Afgelopen zaterdag hebben we echter heerlijk gezeild.
Er staat een lekker windje Beaufort 4 tot 5, het is warm en de zon schijnt. Niet heel uitbundig, want nu en dan verdwijnt hij achter de sluierbewolking. Terwijl half Nederland het aflegt van de hitte, trekken wij nu en dan even een vestje aan.

We hebben geen doel, anders dan lekker zeilen. We kiezen de fijnste koers en genieten. Na een uur of drie draaien we om en gaan terug. Met ruime wind halen we snelheden van 7.2 knopen. De boeggolf borrelt en bruist. Een heerlijk gehoor als je voor in de punt op het toilet zit...
Het is niet druk op het water. Dat is gelijk ook de verklaring waarom we tot driemaal toe geen voorrang krijgen. 'Bakboord' schreeuwen we dan en andere schipper schrikt zich rot; zit zeker half te slapen. Na vijfeneenhalf uur zijn we terug op de basis.

zeilen om het zeilen...

We hebben in Makkum geen vaste plek voor na de vakantie besproken dus het is even afwachten waar plaats is. De boot ligt nu tijdelijk in een grote box van 11m; het is nog zo druk in de haven dat er geen 9m boxen vrij zijn op dit moment.
Dat is leuk invaren in (voor ons doen) zo'n megabox. Vooral als je harde wind dwars hebt en de steiger bij de punt wel heel erg laag is! Het is even pielen, maar dan heb je wat. We kruisen de lijnen achter, want anders zwieren we tussen de palen van links naar rechts. Ons uitklapbare opstapje komt op de steiger weer goed van pas!

een kruisje slaan...
verstopt tussen de grote zusters

We blijven niet slapen want de volgende dagen waait er een dikke zes en gaat het regenen en onweren. De boot is leuk, maar niet zo leuk dat we twee dagen binnen gaan zitten. Dan is een huis toch iets comfortabeler en er is thuis nog genoeg te doen.

Daarbij komt dat we in afwachting zijn van kleinzoon nummer 3. We hebben beloofd dat zijn grote broer bij ons mag logeren als papa en mama in het ziekenhuis zijn. We durven dus niet al te ver weg meer te gaan...!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten