321. Afscheid

We worden wakker met mooi weer en in de wetenschap dat Annemarie vandaag jarig is! We versieren de Beau-4 met de ondertussen welbekende vlaggetjes. We drinken met ons allen koffie om het heuglijke feit te vieren. De zus en zwager van Annemarie liggen met de boot vlakbij en doen gezellig mee.



En dan komt het onvermijdelijke: het afscheid. Wij hebben het twee hele gezellige weken gevonden! Het weer had beter gekund en we hadden graag Vlieland en wat meer verschillende havens aangedaan. Maar helaas, we hebben teveel dagen met teveel wind, teveel wind uit de verkeerde hoek en teveel regen gehad. Gelukkig hebben we toch nog genoeg meegemaakt: tot windkracht 11 en diverse waterhozen aan toe! Alle boten en bemanningen hebben zich prima gehouden: geen pech en geen ongelukjes. Een enkel gevalletje van zeeziekte, maar dat hoort erbij. De sfeer was prima en ondanks de soms langdurige regen hield iedereen de moed erin. Ook de jeugd liet zich niet klein krijgen; super!



Na het afscheid dobberen Bob en ik terug richting de Friese kust. We meren af in een héle stille jachthaven. Of lijkt dat zo omdat we onze medereizigers moeten missen? Het zout wordt van de boot gespoeld en we zijn klaar voor de volgende ronde...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten