304. Droog palaver

Het wordt een leuke, gezellige avond.

Wij rijden direct uit het werk naar Lelystad zodat we in het restaurant van de Flevo Marina eerst nog een hapje kunnen eten voordat de bijeenkomst begint. We hebben vandaag wat te vieren: we zijn 35 jaar getrouwd! En een krentenbol in de auto, daar heb ik op zo'n dag niet zoveel zin in...

Het is bloedheet buiten. De warmte is vanmorgen begonnen en het duurt maar één dag want in de avond wordt noodweer verwacht en daarna zal het koeler zijn.

We zitten gezellig op het terras met uitzicht op de haven. Net als we aan ons toetje toe zijn, arriveren Miranda en Carl: de deelnemers die we nog niet ontmoet hebben. Ze komen gezellig aan ons tafeltje zitten en onder het eten maken we alvast kennis.
Niet veel later wordt de lucht wel heel erg donker... De wind steekt op en binnen no time barsten het onweer en de buien los.
De gasten hangen eerst nog even aan de enorme parasols zodat ze ingeklapt en dichtgebonden kunnen worden, daarna vlucht iedereen naar binnen.De andere deelnemers arriveren ook en we verhuizen naar het zaaltje boven. Het is er warm, heel warm. De ramen kunnen vanwege de slagregens die er recht op staan niet open, dus we doen het er maar mee.

Bob houdt zijn presentatie, we drinken wat en na middernacht zijn we weer thuis. Ik vind het een geslaagde bijeenkomst en een goed begin van de zomervakantie. Als het weer straks ook een beetje meewerkt, kan het wat mij betreft al niet meer stuk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten