238. Weekendje Vlie

Bevoorrecht als wij zijn, hebben we elke maandag vrij. Dat betekent dat ieder weekend voor ons een lang weekend is. Met de prachtige weersverwachting in gedachten besluiten we naar Vlieland te gaan.

Het tij werkt mee zodat we zaterdag eerst rustig uit kunnen slapen en vervolgens op ons gemak naar Makkum kunnen rijden. Even wat diesel en water tanken en 'off we go' richting Kornwerderzand. Het is niet druk. We kunnen de sluis gelijk in en worden bijna direct geschut. 


Het is prachtig weer op het Wad. Het zonnetje schijnt en het is redelijk warm. Jammer dat er niet zoveel wind staat. We zeilen met een rustig gangetje en alleen bij het passeren van het wantij zetten we even de motor bij. We gaan rechtdoor over zandplaten want het water staat voor ons nog hoog genoeg. Jammer voor de bemanningen van de boten die achter ons een beetje zitten te dutten want die schrikken zich rot wanneer ze het opeens ondiep zien worden. Met een grote zwaai draaien ze spoorslags terug in de vaargeul. Wij lachen: ja jongens, we hebben niet allemaal een optrekbare kiel... Pas op wie je achterna vaart!


Om drie uur lopen we de haven van Vlieland binnen. We hebben het hier nog nooit zo rustig gezien. In de haven wel te verstaan, want op de kant is het een gezellige drukte. Het is Havendag en het plein voor het Havenkantoor staat vol met kraampjes en visstalletjes en we worden vermaakt door een uitbundig 'oude mannen' smartlappenkoor. De terrasjes zitten vol en de ijsjes van de snackbar vliegen over de toonbank. We kijken even op het strand en zien de zandplaten snel droog vallen. Bij de haveningang is het een heel gedraai omdat de bruine vloot schepen achteruit de smalle haven in willen parkeren. Het gemak waarmee ze dat doen!





We monteren de nieuwe rolfok- en rolkluiverhoes. Net opgehaald uit Grou en nu voor het eerst hijsen. Het resultaat ziet er mooi uit. 


We borrelen wat in het zonnetje in de kuip en eten een hapje gezond. Daarna gaan we lekker een eind wandelen. Langs de waterkant richting veerhaven en dorp. Straks, als de zon ondergaat en het schemerig wordt, leuk wat mooie foto's van het Wad proberen te maken. We genieten optimaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten