239. Zomer!

Het lijkt wel zomer dit weekend! Een stralende zon met temperaturen van 20 tot 25 graden. Overdag weinig wind; aan het eind van de middag ontstaat er zeewind en trekt de wind wat aan.

We hebben zondag een geniet- dag. 's Morgens landurig koffie drinken in de kuip, wat rommelen aan de boot en het krantje lezen. 's Middags toveren we onze fietsjes uit de voorpunt en trekken we erop uit.


Vlieland heeft het op haar beperkte ruimte allemaal: een dorpje, bos, duin, strand en mooie fietspaden.  We fietsen ruim 20 km. Halverwege, aan de Noordzeekust, maken we een wandeling op het strand met de blote voeten door het zand. 


Fantastisch: een kar of een jeep heeft tekst op de banden staan en maakt daarmee 'gedichten' in het zand. Twee bandensporen naast elkaar met ieder een andere tekst. Nooit eerder gezien. De gedichten zijn nog mooi ook:


Wat ik zocht vloeit hier langs je voeten stroomt door je handen
Raakt aan je wang en verovert voor altijd je hart

en

Breng gedachten vol verlangen naar het lege stille strand
Schrijf ze duizend stille malen tussen duizend korrels zand


Van het ploeteren door het rulle zand wordt je moe en we trakteren onszelf in de strandtent op een heerlijke icetea. Daarna vervolgen we onze weg. 

Terug in het dorp strijken we neer op het terras van Hotel Zeezicht met uitzicht op het komen en gaan van de toeristen op het plein voor de veerboothaven. Bob heeft trek gekregen en we besluiten gelijk wat te eten. Zo vieren we alvast Bob zijn verjaardag (volgende week) een beetje. Als dessert bestel ik een 'Zeezichtsoes'. Een overheerlijke soes met slagroom, advocaat, chocola en boerenjongens. Wanneer de serveerster hem komt brengen barsten wij en de gasten aan de omringende tafeltjes in lachen uit. Er stond niet in het menu dat je er wel met 6 personen van kunt eten: wat een enorme joekel! Bob helpt mee eten en ik laat nog wat over, maar eerlijk is eerlijk: hij was wel heeeeel erg lekker!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten