222. BOOT Holland

BOOT Holland ligt alweer achter ons. Voor velen betekent deze eerste Nederlandse watersporttentoonstelling van het nieuwe jaar een voorzichtige start van het zeilseizoen. Erg veel zeilboten staan er niet, maar dat geldt evenzeer voor de HISWA. Desalniettemin is het heerlijk snuffelen tussen de boeken, het touwwerk en de gadgets...Je krijgt er direct zin in!
Leuk om op de radio te horen dat onze Friese BOOT Holland groter is dan de Amsterdamse HISWA. Ik weet het: daar willen de randstedelingen niet erg aan, maar het is toch echt zo!


Voor het eerst sinds jaren hoeven we niet zelf in de stand van onze zeilvereniging 'de Toerzeilers' te staan. Dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen gaan rusten want er is ons vriendelijk doch  dringend verzocht of we voor een presentatie kunnen zorgen. In de stand is een grootbeeld tv ingebouwd. Het is natuurlijk wel leuk als daarop iets te zien is, zo'n groot zwart gat is anders niet erg aanlokkelijk.

We hijsen ons achter de computer en gaan aan het knutselen. Daarbij goed in het oog houdend uit welke mensen onze doelgroep bestaat en wat zij zoeken: Friezen die de overstap van het binnenwater naar het IJsselmeer of de Waddenzee willen maken, leden die graag de zee op zouden gaan en een enkeling die informatie over een verrre reis zoekt. Uit ons foto- en filmarchief duiken we voor iedereen wat wils op. Wat algemene informatie over de vereniging erbij en uiteindelijk, na een paar avonden knutselen, is er een leuke DVD ontstaan. Bewegende beelden trekken altijd. Als we aan komen lopen bij de stand, staan er inderdaad mensen naar onze presentatie te kijken. Leuk als je resultaat hebt van je inspanningen. De DVD bevalt goed en hij mee mag naar de HISWA. Ook daar zal hij de hele dag door vertoond worden. We hebben wel eer van ons werk.We zien niet zo heel veel nieuwe dingen. Maar zoals altijd is het gezellig druk en ontmoeten we tal van bekenden. De organisatie is zo slim geweest om een paviljoen neer te zetten waarin de hele dag  live beelden van de Olympische Spelen worden uitgezonden. Tegen de tijd dat Ireen Wüst haar 3 km moet rijden, staan rijen mensen haar aan te moedigen. Een leuke sfeer geeft dat. Het is dan wel bevroren water, maar het blijft water! Ireen wint goud en er klinkt een luid applaus van al die bootjesmensen. Daarna waaiert iedereen weer uit over de standjes, de kraampjes en de eettentjes.

Buiten staat er een storm van windkracht 8 en het giet van de regen maar we zijn al helemaal in de stemming: nog maar heel even wachten en we pellen onze SYLKE uit haar jas en ze verhuist weer naar het water.


1 opmerking:

  1. Ik wist helemaal niet dat jullie een presentatie gemaakt hebben voor de 'Toerzeilers'! Tof! Knap! Geeft idd een ongelooflijke voldoening als je anderen ziet genieten van je werk. Ik heb destijds heel wat presentaties gemaakt voor klanten, en was daar nog geen beetje fier op! Eentje (voor Nokia) is zelfs de halve wereld rond geweest :P
    Nu ben ik wel heel benieuwd naar jullie presentatie, staat die ergens op Youtube?
    Greetz! Kris

    BeantwoordenVerwijderen