221. Droog?

Onze Sylke staat deze winter voor het eerst onder haar mooie, goed passende zwarte jas van de firma BOOTZEIL. Vorig jaar gewonnen op BOOT HOLLAND.Nu en dan gaan we even kijken hoe het met de vochtigheid binnen is. Daar hebben we voorheen gelukkig nooit veel last van gehad. Voor ons geen muffe kussens en vochtige gordijnen want alle textiel halen we er 's winters zoveel mogelijk uit. Net als boeken, kaarten, levensmiddelen en andere losse dingen. We sloven ons wat dat betreft aan het eind van het seizoen flink uit. Soms wel eens wat te flink denk ik. Er is niet veel wat we in de boot laten. Het gevolg is dat het nu bij ons op zolder heel erg vol staat... Als we ooit gaan verhuizen moeten we dat zeker in het zeilseizoen doen, als de zolder weer leeg is, want anders blijven we sjouwen.

binnen (zonder flits genomen)
Het voordeel van deze jaarlijkse verplaatsing is wel dat alles in goede conditie blijft. Nu, met het nieuwe zeil erop, is dat niet anders. De twee vochtvreters doen wel wat, maar de hoeveelheid water onderin de bakjes is minimaal. Dankzij de raampjes in het zeil is het binnenin lekker licht. We hebben geen zaklantaarn nodig. De vier luchtgaten in de zijkanten van het zeil zorgen voor voldoende ventilatie; we zien het zeil in de wind opbollen. De mast ligt op een standaardje plat op het dak: aan de voor- en aan de achterkant hebben we wat ruimte opengelaten zodat er een luchtstroom van voor naar achteren ontstaat. 

Wat de binnenkant betreft merken we tussen ons oude halve zeiltje en dit mooie grote nieuwe zeil niet zoveel verschil. Wat wel uitmaakt is het vuil buitenop. De kuip, de gangboorden, het dekje, bovenop de kajuit, alles is brandschoon. Dat zal straks aan het begin van het seizoen wel voor een aangename verrassing zorgen neem ik aan.

bovenop (met tegenlicht)

1 opmerking:

  1. Prachtig zeil! De boot naast me heeft ook zo'n zeil. Prima kwaliteit! Ben er wel wat jaloers op. Het zeil is redelijk prijzig helaas. Mijn zelfgemaakt dekzeil zal nog een poosje langer dienst moeten doen.
    Mijn dekszeil loopt maar tot aan de voetrail en daar is het intussen aardig groen geworden. Gelukkig niks lekken, oef!

    BeantwoordenVerwijderen