220. Breehorn

Zodra ik een berichtje op Facebook heb gezet van ons bezoek aan de Breehorn werf in Woudsend, krijg ik een reactie terug of wij 'klaar' zijn met de North Beach?
Nee hoor, integendeel. We zijn nog lang niet klaar met ons kleine bootje! Wij krijgen juist langzamerhand weer vreselijk veel zin om met de Sylke lekkere lange rakken te zeilen op het IJsselmeer: opspattend water, borrelend kielzog, prachtige vergezichten, de wind in het haar en de boot dansend op de golven. Middenin gezellige IJsselmeerstadjes liggen en heerlijke kibbeling eten. Het seizoen kan wat ons betreft niet snel genoeg beginnen.


De Toerzeilers organiseren een lezing op de Breehorn werf over trim en spinnakers. Gevolgd door een rondleiding door het bedrijf. Altijd leuk om te zien hoe bekende zeilschepen gemaakt worden. We worden heel gastvrij onthaald en getrakteerd op koffie, thee, cake en lekkere koek.


De Breehorn is een prachtig schip maar veel te groot en te duur voor ons. Laten wij ons maar lekker bij ons kleine, vertrouwde, dappere scheepje houden. Over trim en spinnakers hebben we in de loop der tijden al verschillende lezingen gevolgd, dus daarover horen we niet zo heel veel nieuws. Dat ligt zeker niet aan de onderhoudende spreker maar meer aan ons.



Zo'n bezoekje is echter ook heel geschikt om de in de winter wat losser geworden banden met mede leden aan te halen. Het is bijna een soort van reünie. Op zo'n bijeenkomst krijg je vanzelf verschrikkelijk veel zin om weer te gaan zeilen. Buiten giet het van de regen, de ramen klapperen in de sponningen en wij zitten met ons allen lekker warm en droog binnen te 'ouwehoeren' over onze schepen. Dat is iets wat elke trotse booteigenaar heel goed kan. 
Het was weer reuze gezellig: dit soort evenementen helpen ons de winter door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten