110. St. Maarten (4)

De swell houdt nog steeds aan. We gaan daarom een dagje naar Philipsburg, de hoofdstad van St. Maarten.

We motoren eerst met de dinghy naar de Hollandse Brug. Daar stallen we hem aan de steiger van de Yacht Club en vandaar pakken we de bus. De weg kronkelt tussen de heuvels (of zijn het bergen?) richting het oosten. Een smalle weg met verraderlijke bochten.

De buschauffeur rijdt er niet minder hard om…

Philipsburg is een aardige stad met een vrij smalle strook strand. Aan de boulevard barst het van de juwelierszaken en andere prijzige etablissementen. Een paar straten meer landinwaarts staan de auto’s op kistjes en zien de winkels er uit als armoedige krotjes. Dit heeft alles te maken met de cruiseschepen.



In Philipsburg bevinden zich namelijk de terminals waar de cruiseschepen afmeren. De terminals liggen een eindje buiten het centrum. De voornamelijk Amerikaanse passagiers worden met taxibootjes naar het centrum gebracht en op gezette tijden losgelaten op het strand. Ze zijn te herkennen aan gekleurde plastic bandjes om hun pols en lijken net een stel kinderen op schoolreis.
Eenmaal aan wal spoeden zij zich linea recta naar de juweliers, op jacht naar weer een gouden ketting. Wat een lol!

Enfin, de plaatselijke bevolking is redelijk blij met hun bezoek, want ze brengen tenminste wat geld in het laatje.



Het is heerlijk flaneren over de boulevard. We kijken onze ogen uit naar de fleurige gevels en reclameborden en de leuke terrasjes met parasols. In het bekende etablissement ‘The Green House’ koelen we onder de airco wat af, gebruiken een lekker maal en surfen we nog even over hun internet.

Ook al waren we niet op het water: toch een fantastische dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten