111. St. Maarten (5)

Op het noordelijke deel van het eiland St.Maarten, het Franse deel, ligt de havenplaats Marigot. Mocht u daar ooit nog eens komen met uw eigen boot of er een boot huren: ik kan u vertellen, het is een leuk plaatsje.



De Marina midden in het centrum is klein en intiem. Vlonders met terrasjes met vrolijke gele parasols; talloze winkeltjes er omheen gebouwd. Je komt in deze haven via het binnenwater van de Lagoon. En vanaf zee? Heel eenvoudig, daar zijn twee doodgewone ophaalbruggen voor. Aan de zuidkant van het eiland, de Hollandse kant, heb je daarvoor de Hollandse brug en aan de Franse kant (hoe kan het ook anders) de Franse brug.



Je kan echter ook aan de buitenkant blijven liggen. Dan laat je je anker vallen in de baai van Marigot. Als je iets meer geld te besteden hebt, neem je even verderop een steiger in de Port de Plaisance. De buitenhaven ligt aan de voet van Fort Louis, die hoog boven het stadje uitsteekt. De Port wordt door een bijna ronde, lage golfbreker beschermd tegen golven en wind.



In het plaaatsje zelf heb je de wereld aan leuke, kleine Franse boutiekjes, er is een markt, een busstation en een overdekt winkelcentrum. Waar dat laatste voor nodig is in dit klimaat, is me niet helemaal duidelijk…



Verder zijn er nog allerlei eettentjes waar je goedkoop en heerlijk kan eten. Natuurlijk de onvermijdelijke visgerechten maar -we zijn hier tenslotte in de West-Indies- ook heerlijk Creools eten. Je zit gewoon buiten op straat, al dan niet op een officieel terrasje.



Ook mooi om te zien zijn de muurversieringen. Soms in pasteltinten geschilderd, soms met tegeltjes gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten