44. Zoutkamp





Dat klinkt als een uithoek van het Lauwersmeer. Dat is het ook. We zijn er ooit eerder geweest om een tweedehands North Beach te bezichtigen. Het haventje deed ons toen zeer lieflijk aan. We besluiten er nu maar eens per boot te gaan kijken.  

Er waait een halve storm op het Lauwersmeer. Grote rollers met dikke schuimkoppen erop. Ook hier kan het best tekeer gaan dus. Voor de wind slingeren we de Zoutkamperril door. Stokken geven de ondieptes langs de kant en in de bochten aan. Best een mooi gebied maar wel erg verlaten. Volgens mij staan er wilde buffels langs de kant. Het blijken Hooglanders te zijn. En dan Zoutkamp. Tsja. Wat moet ik daar van zeggen. We hebben gezocht naar het gezellige centrum maar het nooit gevonden. Er valt niet veel te beleven. Een supermarkt met een brievenbus ervoor. We zeiden al tegen elkaar: als je hier niet depressief bent - of wordt – dan kan je altijd nog aan de drank gaan. Kroegen zijn hier genoeg. Jachthaven Hunzegat ligt, net voor de brug en sluis, ingebed tussen de bomen. Buiten waait er een halve storm maar binnenin is het windstil. Behalve windstil is het er ook doodstil; er is geen levende ziel te bekennen.

  

Om ons hier toch nog een beetje te vermaken gaan we uit frustratie maar pannenkoeken bakken. In onze nieuwe rechthoekige pan. Welke briljante geest heeft dit uitgevonden en waarom hebben we dit niet zelf bedacht? Twee rechthoekige pannen passen inderdaad veel beter op een tweepits gasstelletje dan twee ronde… Het is prachtig weer dus we kokkerellen in de kuip op één los pitje. Maar toch, het blijft een geniaal idee. De volgende ochtend varen we heel snel weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten