37. Feest!

Hoewel we de afgelopen twee weken niet hebben gevaren, geef ik toch maar even een korte update. Mijn lezers zouden eens ongerust kunnen worden… Het vorige weekend moesten we nodig bijkomen van alle drukte van de weken daarvoor. Gelukkig was het weer niet al te best, dus het was geen straf om ditmaal de boot - de boot te laten. Het huis, de tuin en de was hadden er veel baat bij. Het afgelopen weekend hebben we ons 30-jarig huwelijksfeest gevierd. We zijn niet van die feestbeesten en we houden er ook niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Zou dat de nuchtere Friese inborst zijn: “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”? Bij de kinderen gepolst wat zij het leukst zouden vinden en hoe lang zij zich vrij konden maken. “D-day” valt op zaterdag en het algemene idee is dan ook: een huisje voor het weekend. 
Ons kennende, niet op de hei of in het bos, maar natuurlijk in de buurt van water. We vinden een ruim optrekje niet ver van Den Helder, op loopafstand van de zee. Een paar weken geleden zijn we met onze boot vanaf Den Helder langs de kust zuidwaarts “afgezakt”, nu doen we dit nog eens dunnetjes over, maar dit keer met de auto. Leuk om dit stuk kust ook eens vanaf de landzijde te bekijken. De vuurtoren van Kijkduin lijkt vanaf de weg veel minder hoog dan vanaf het water. 

 

Maar sta je hoog op de duinen en kijk je naar de zee, dan begrijp je niet dat wij daar, op die immense plas, met ons kleine bootje zeilden. Zaterdag is in één woord een fantastische dag. De weergoden zijn in alle opzichten met ons. Net als 30 jaar geleden toen het trouwboeket vanwege de warmte al vroeg op de dag dreigde te verleppen... Op het strand heerst een heerlijke temperatuur met een licht briesje uit het oosten. De perfecte zomerse stranddag. Wat is het rustig daar in de kop van Noord Holland! Gratis parkeerplaatsen vlakbij zee en geen overvolle stranden. Het kan niet beter. Het zeewater is nog best wel koud. Hond Joris verbaast ons door onverschrokken het water in te rennen. Ook hij geniet met volle teugen. De eerste avond eten we gezellig op het terras van een strandtent; badgastje kijken. Blijft altijd vermakelijk. De tweede avond eten we in 't Veerhuis Lands End. Ons favoriete stekje in Den Helder, gelegen op de leukste plek aan het Marsdiep: direct naast de veerboot, met zicht op Texel.

  

 Op zondag is het iets minder mooi weer, maar we vermaken ons met een ochtendwandeling over het strand, gevolgd door een partijtje bowlen. Het is een weekend om in te lijsten. Natuurlijk missen we met dit mooie weer ons bootje wel een ietsie pietsie, maar tegen een dergelijke gezellige familiebijeenkomst kan (gelukkig) zelfs de “Sylke” bij lange na niet op.

Eind van de week organiseren we voor de Toerzeilers “Ankeren en droogvallen op het Wad”. De belangstelling is enorm. De tocht is volgeboekt met 20 deelnemende boten. We zijn zelf ook nog met de laatste voorbereidingen bezig. De wadpoten zijn aan de boot geknoopt; na lang beraad is er een nieuw anker aangeschaft (de onvolprezen Rocna, maar daarover later meer); we hebben net een bouwmarkt-touwladdertje voor het droogvallen in elkaar gezet en Bob is nu bezig de tweede hoorn voor de marifoon te monteren. Vanavond nog een laatste berichtje aan de deelnemers verzenden en verder kunnen we deze week niet méér doen dan duimen dat de weergoden ons goed gezind blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten