14. Oostende

Het voordeel van een kleine boot blijkt direct. We kunnen in het Mercatordok zonder problemen terecht op een bescheiden maar prachtig plekje. Een metertje meer lengte hadden we er niet tussen kunnen persen! Gelukkig dat we met een vooruitziende blik de boegspriet van tevoren al hadden ingetrokken… We liggen direct naast de steigeropgang, bijna in de winkelstraat en vlakbij het toiletgebouw. De tram rijdt schuin boven ons vrolijk rinkelend voorbij.

 



We hoeven niet - zoals anderen - badend in het zweet zware boodschappentassen over eindeloze steigers voort te slepen.  Later op de middag duiken we het centrum in. Oostende is een ouderwets gezellige Belgische badplaats, precies zoals we ons dat voorgesteld hadden. De Belgen houden wel van lekker snoepen/eten: er is veel keus en het ziet er allemaal verrukkelijk uit. Om te beginnen storten we ons eerst maar eens op de Belgische wafel: mmm heerlijk! Aan het eind van de winkelstraat ligt de boulevard met het strand. Het is er warm, druk en zonnig. We lopen een rondje langs de sluis. Er staan ontelbare viskraampjes met de heerlijkste “visbootjes” voor heel weinig geld. Het is niet moeilijk te bedenken wat we ’s avonds zullen eten! Terug aan boord verhuizen we de tafel van de kajuit naar de kuip. Het is even puzzelen zo voor de eerste keer, maar dan heb je ook wat. Deze luxe blijkt toch wel heel handig in het gebruik. We installeren ons met alle lekkernijen uitgestald om ons heen en we voelen ons als God in Frankrijk - maar dan in België.



Om het overvloedige maal een beetje te laten zakken, maken we ’s avonds nog even een ommetje. Het is heerlijk weer. Er is live muziek op straat en de terrasjes zitten allemaal nog vol. Op de boulevard staan talloze kraampjes met (nog meer) etenswaren en souvenirs. Een lange sliert mensen schuifelt er aan voorbij. Het geheel is sfeervol verlicht. In de ondergaande zon zien we enkele grote schepen de kust passeren. Dichterbij het strand dansen de lichtjes van de voor anker liggende bootjes.












De volgende dag is het (hè wat vervelend nou) wederom prachtig weer om te zeilen. We besluiten door te varen zolang het nog kan. Gauw even naar de megasuper aan de overkant van de straat. Hoewel we in deze boot niet zoveel bergruimte hebben, zien we kans aardig wat voorraad weg te stouwen. Je weet maar nooit wanneer we het weer zo makkelijk aan boord kunnen krijgen! Opnieuw door de brug en de sluis. Daarna goed opletten of we wel uit mogen varen. Het rode licht op de kant is bijna niet te zien. We moeten even wachten voor de ferry, daarna varen we het havengat uit en zetten koers naar het noorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten