273. Regen...

Het regent dat het giet de hele dag. Gelukkig was het gister prachtig weer (koud maar zonnig) en hebben we daar gelijk gebruik van gemaakt door lekker buiten een rondje hard te lopen. Daar hadden we vandaag geen zin in gehad.

Dan maar een ander nuttig tijdverdrijf: voor de Toerzeilers een presentatie maken.
Omdat we het gezellig vinden met andere zeilers op pad te gaan, hebben we ons voor het komend seizoen weer aangemeld als tochtcoördinator. Voor twee tochten zelfs...

Er staan bij de Toerzeilers tal van buitenlandse vakantiereizen in de planning, maar voor de beginnende zeiler of voor zeilers die niet over zee willen, is er niets. Dat trekken wij ons aan. De Toerzeilers zijn er voor iedereen. Ook voor beginners en zeker ook voor kleinere bootjes.

ploeteren achter de computer...

In de meivakantie organiseren we daarom een tocht van een week op het IJsselmeer. Speciaal voor nieuwe leden, voor leden die niet eerder op ruim water hebben gevaren en voor leden die niet eerder met een tocht zijn mee geweest. Goed om eens te ervaren hoe het er bij de Toerzeilers aan toegaat. We stellen als extra eis een bootlengte van maximaal 9 meter. Voor grotere schepen wordt er tegelijkertijd eenzelfde tocht gehouden. We organiseren samen het droge palaver en starten in dezelfde haven. Uit ervaring weten we dat het niet leuk is om als klein bootje mee te moeten varen met 40 voeters. Het verschil in snelheid is te groot en het is een ander soort publiek.

In de zomervakantie organiseren we wederom een tweeweekse tocht op het IJsselmeer en, als de weersomstandigheden het toelaten, ook op het Wad. Daar is dan even wat meer tijd voor. Ditmaal is de maximale lengte 10 meter, want zoveel kleine bootjes zijn er niet... Ook dan zouden we het leuk vinden om vooral nieuwe leden te ontmoeten.
Omdat we zelf vier weken vakantie hebben, houden we nog twee weken over voor een andere bestemming (of als het een hele slechte zomer is: om net als vorig jaar in Frankrijk te gaan kamperen).


Volgende week wordt er een Toerzeil weekend met allerlei workshops en andere interessante dingen georganiseerd. Op zondagmiddag zijn vooral de nieuwe leden uitgenodigd en volgt er een presentatie van de vakantietochten. We moeten daar met een kraampje acte de présence geven. Benieuwd of er belangstelling voor onze tochten is! Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten