245. Vakantietocht

In de zomervakantie organiseren Bob en ik voor 'de Toerzeilers' een 'Vakantietocht kleine boten IJsselmeer (en Wad)' voor kajuitzeiljachtjes tot maximaal 9 m. De tocht zit 'vol', de aanmelding is gesloten: we gaan er met vijf andere boten en hun bemanning twee hele gezellige en leuke weken van maken!


Omdat de thuishavens c.q. woonplaatsen door het hele land verspreid liggen, ontmoeten we onze medereizigers op een centraal gelegen locatie: het Havencafe Gooimeer in de jachthaven van Naarden; voor iedereen per boot of per auto goed bereikbaar. Grappig dat unaniem voor het laatste vervoermiddel wordt gekozen...

Het is nog zulk lekker weer dat we ons eerste drankje op het terras van het cafe nuttigen; met uitzicht op de bootjes in de haven. Na de eerste kennismaking verhuizen we naar binnen om gezamenlijk een hapje te eten.


Tijdens de gesprekken aan tafel komen er leuke overeenkomsten naar voren: twee boten die nog op de wal staan (Robert en Gerard moeten nog even hard aan het werk), twee boten met een Scandinavische naam, twee boten van het merk Spirit 28, twee 24-voeters en twee jongemannen die met ons meegaan.

Met een drankje in de hand bespreken we onze wensen en verwachtingen. Het merendeel wil erg graag ook wat havens op het Wad aandoen. Nicole verzekert mij dat zij in een vakantie altijd mooi weer meebrengt, dus als zij zich daaraan houdt, dan gaat dat ons zeker lukken!

Wij hebben er in elk geval nu al reuze zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten