233. Huwelijk

De volgende dag trouwen Michiel en Alies. Nette kleren aan, haar in de krul. We hebben een prachtige  dag met een heerlijke brunch en aan het eind van de middag rijden we terug naar Makkum. Net op tijd om ons met het tij mee naar Harlingen te laten stromen. We hebben de sluis van Kornwerderzand voor ons alleen. Tsja, welke gek gaat dan ook om deze tijd het Wad op... 
Er hangt zeemist boven het water en met de wind recht tegen is het behoorlijk koud. In Harlingen hebben we geluk. We arriveren prachtig op tijd voor de nieuwe brugopeningstijden (0.25 en 0.55) en kunnen zo doorstomen de Noorderhaven in. Aan de drijfsteiger is er zelfs nog een box voor ons vrij. 

Het plan is om 's ochtends door te varen naar Terschelling en woensdag weer terug te keren, maar er wordt op het Wad mist verwacht, geen wind en mogelijk in de middag langdurig regen met hagel en onweer. De dag daarna, op de terugreis, zal het ook nauwelijks waaien dus dat betekent waarschijnlijk twee dagen motorboot varen. En dat terwijl we net een heleboel motoruren achter de rug hebben. We merken dat we best moe zijn van de laatste hectische dagen. We nemen het besluit om lekker in Harlingen te blijven om uit te rusten en bij te komen. Woensdag komt de groep Toerzeilers waarmee we op pad zouden gaan hier weer terug. Dan sluiten we alsnog bij ze aan.


Al dat heen en weer rijden tussen haven en huis heeft zo zijn nadelen want in de haast zijn we een paar uitrustingsstukken vergeten. Gelukkig wil het jonge bruidspaar best nog een en ander nabrengen. Onder het genot van een heerlijke cappuccino en een verrukkelijk stuk appelgebak in hun favoriete restaurant, in hun favoriete plaats Harlingen, praten we na over de dag van gisteren: hun grote dag. Heel gezellig en boffen wij even met zulke koeriers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten