215. Hoog en droog

De SYLKE staat weer hoog en droog op de kant.
Met bijna zomerse temperaturen varen we naar de jachthaven. Er zijn best nog wat huurboten onderweg. Fijn voor de verhuurders die zo misschien nog een beetje het slechte voorseizoen kunnen goedmaken. Heerlijk om in je T-shirtje aan de boot te kunnen rommelen. Dat voelt toch heel anders dan met regen en een koude, striemende herfstwind om je oren.


De schroef, de schroefas en de anodes zijn redelijk aangegroeid met zeepokken. Misschien omdat we dit jaar langer dan anders op zout water hebben gevaren? Er lijkt ook wel iets van kalkaanslag op te zitten. De bladen van de schroef bewegen gelukkig nog zonder problemen.


Eenmaal op de plek willen we de vorig jaar gewonnen BOOTZEIL tent eroverheen doen. Dom, dom, dom. Daarmee kan je beter wachten totdat het iets minder dan windkracht 5 waait... Het lijkt wel of we aan het vliegeren zijn.


Vandaag, met alweer heerlijke temperaturen maar nu met wat minder wind, proberen we het weer. Dat gaat een stuk makkelijker... Leek de tent ons eerst vele maten te groot, nu blijkt hij toch heel goed te passen. De voet van de mast steekt over de preekstoel heen en die bedekt hij royaal. Achter komt hij tot over het topje van de mast heen. De Windex halen we voor de zekerheid er maar even af. Zonde als die van de winter knakt.

Onze 'coupenaadjes': zie het witte touwtje achter de bok

Het leuke van deze tent is, dat hij met de mast omhoog ook heel goed gaat passen. Er zijn losse stukken met klittenband tussenuit te halen zodat hij weer korter wordt. Ook van de 'coupenaadjes' ben ik zeer gecharmeerd. We zijn zeer tevreden over hoe het eruit ziet en zeer benieuwd hoe schoon de boot volgend voorjaar weer onder de tent tevoorschijn komt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten