212. Oktober

De mist trekt snel op, de temperatuur is goed en het zonnetje schijnt. En dat voor oktober; je hoort ons niet klagen. Helaas is er bijna geen wind.

Het weer is niet zo geschikt om te zeilen maar wel om alvast wat schoon te maken. De winterstalling kriebels beginnen langzaam te komen. Standaard onttakelen we de boot in de herfstvakantie. Dat duurt nog wel een week of twee. Maar met allerlei verplichtingen in het vooruitzicht is het zomaar zo ver. En dan nog maar afwachten hoe het weer zich houdt. Vorig jaar was het zonnig en warm, maar het kan net zo goed hagelen. Je weet het niet. Dus, toch maar vast beginnen.

Een dankbaar klusje is elk jaar weer het schoonmaken van het teak. Met een schuursponsje en warm water met daarin flink wat soda. Boenen, naspoelen en het ziet er weer uit als nieuw!


Déjà vue die foto's, maar het is ook zo'n prachtig gezicht...


Dit jaar denken we er tijdig aan de hardhouten stootrand ook gelijk mee te nemen. Elk voorjaar ontdekken we te laat dat we hem weer vergeten zijn te schrobben. En ja, dan staat de romp al in de was en dan doe je het niet meer...


De zijflappen gaan eraf en krijgen een flinke boenbeurt van ons. Zoals altijd komen uit alle hoeken en naden spinnen en spinnennesten te voorschijn. We maken korte metten met ze!
De natte banen stof kunnen nog mooi even aan de waslijn te drogen hangen.


We zeilen vandaag dan wel niet maar we vertroetelen ons bootje zodat ze er weer spic en span uitziet! Ook leuk om te doen zo nu en dan. Ze heeft een beetje extra aandacht dubbel en dwars verdiend dit jaar!1 opmerking:

  1. Gek zeg! Ook ik begin de boot klaar te maken voor de winter!
    Aan de boot klussen en poetsen hoort erbij en is al even leuk als zeilen!
    Dit zeiljaar is eigenlijk voorbij gevlogen vind ik, we zijn nog maar net de winterperiode uit en we gaan alweer een nieuwe winter in, lijkt het.

    BeantwoordenVerwijderen