217. Schandalig!


Iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar gewenst! Dat het maar weer een heel mooi zeilseizoen mag worden.
Een nieuw jaar; nieuwe voornemens.

Schandalig hoe lang ik al niet meer op mijn blog geschreven heb. Misschien is het tijd voor een andere boot? (Dat was een grapje Bob: niet schrikken!) Ik zie hetzelfde bij andere watersportkennissen gebeuren: de eerste winters van een nieuwe boot valt er nog zoveel te ontdekken, te klussen en aan te passen dat je daar met gemak honderden blogs over vol kunt pennen. Naarmate je een boot langer in je bezit hebt, raakt ze steeds meer 'af' en blijven er steeds minder doe-het-zelf onderwerpen over om op de blog te beschrijven zonder in herhalingen te vallen. Wat hebben we het bijvoorbeeld druk gehad met het oplossen van het probleem van de stinkende waterleiding en waterzak. Het inbouwen van de windmeter was die eerste winter ook een hele klus: zomaar een gat zagen in het schot vergt toch wel enige moed. Dan de montage van de extra handset van de marifoon in de kuip, het aanleggen van walstroom en het timmeren van extra plankjes en kastjes. Het afgelopen jaar nog hebben we drie AIS transponders naar de knoppen geholpen. Dat was niet onze schuld, maar ja, het houdt  je wel bezig.

Op een gegeven moment is de boot naar je zin (of het geld op…) en moet je andere bronnen aanboren. Dan volgen de verhalen over onze eerste overtocht vanuit Engeland, onze reisjes naar de Wadden, voor het eerst droogvallen, vakanties naar Zeeland, de Randmeren en deze zomervakantie naar de Duitse eilanden. Buiten het Nederlandse seizoen om dan ook nog onze prachtige zeiltochten met de 'Zeevonk' rond Curacao, Bonaire, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Afgesloten met vorig jaar onze Atlantische oversteek naar de Azoren.

Voorgaande jaren struinden we 's winters allerlei watersportevenementen in het land af: we bezochten beurzen, wedstrijden, workshops, lezingen, bijeenkomsten en exposities. We deden er alles aan om maar met een goed gevoel die lange, koude, donkere winter door te komen. Naar mijn gevoel is er momenteel niet zoveel nieuws onder de zon. Dat schept weer nieuwe uitdagingen: wat valt er nu nog te beleven en te ontdekken? We gaan gewoon weer op zoek naar andere interessante, watersportgerelateerde bezigheden.

Om mee te beginnen, storten we ons binnenkort eerst op een workshop meteorologie. Het blijft een moeilijke materie en het is niet mijn hobby, maar allicht steken we er wat van op en dat komt altijd van pas. Ik zie ook met veel verlangen uit naar de start van de komende Volvo Ocean Race. Heerlijk om die helden weer te volgen op hun spannende reis rond de wereld. De 'damesboot' en de Nederlandse bo(o)t(en) krijgen natuurlijk mijn onverdeelde aandacht. Verder is er nog een hele bijzondere ontwikkeling op het persoonlijke vlak. Bob en ik worden het komend jaar verblijd met onze twee eerste kleinkinderen. Met ouders die niet bijzonder in het zeilen geïnteresseerd zijn wordt het voor ons een hele uitdaging om deze twee kleine matroosjes 'watervast' te maken!

Er komt vanzelf weer van alles op ons pad: we gaan ervoor!
1 opmerking:

  1. Leuk om weer een topicje van jullie te lezen ;-)
    Ik sta wat achter op jullie, en heb dus nog steeds een hoop te schrijven, al val ik soms ook wel in herhaling, maar dat is dan meestal omdat een klusje opnieuw gedaan moest worden (cfr. de afsluiters van de kuip :D )

    BeantwoordenVerwijderen