161. Remy

Dit weekend gaan we naar de HISWA.

Er is vast van alles te zien, maar het hoogtepunt voor mij wordt de bezichtiging van de Remy.
Wie of wat is de Remy? Remy is de enige echte oceaan Kolibri 560. De verf is nog maar net droog en nu al staat zij trots te pronken op 's lands grootste botententoonstelling. Ik ben heel benieuwd naar haar!



Voor het filmpje zie hieronder:

Trailer Remy de oceaan Kolibri - 1080p from Eli van den Broek on Vimeo.

Jacco Patist, een van de eerdere deelnemers aan de Small Ships Race, is wel een heel ambitieus project gestart. Hij heeft zijn Kolibri 560 de afgelopen winter omgetoverd tot een knalgeel oceaanwaardig scheepje. Zij ziet er nu super professioneel uit. Ik weet niet precies wat de plannen van Jacco zijn, maar ik zal ze zeker gaan volgen.

Simon en Eli van de Small Ships Race hebben trouwens een spannende trailer voor de editie 2013 op het net gezet. Gaan Bob en ik meedoen? Ik denk het wel!
Zie voor de trailer het filmpje hieronder.

trailer SmallShipsRace - 1080p from Eli van den Broek on Vimeo.

Wat zijn wij zelf verliefd geweest op onze eigen Kolibri de "Mathilda". Bob heeft haar indertijd met heel veel  liefde en plezier omgetoverd van een verwaarloosd, kaal blauw bootje tot een felrode, compleet uitgeruste schoonheid. Na een aantal jaren van haar genoten te hebben is ze verkocht. Twee boten onderhouden werd een beetje teveel van het goede.
helemaal kaal gehaald
ontelbare lagen epoxy erop
het eindresultaat
In die tijd zijn wij ook lid geweest van de Kolibriclub (zie hun Facebook pagina). Toen, en nu nog, een hele enthousiaste groep eigenaren. De Kolibri is een klein en schattig houten bootje om te zien, maar vergis je niet. Ze heeft fantastische zeileigenschappen en ondanks haar geringe afmetingen is er menige zeezeilreis mee gemaakt.

Remy is voor ons het bewijs dat je niet over bakken geld en een megajacht hoeft te beschikken om prachtige reizen te kunnen maken. Een idee dat ons erg aanspreekt. De motto's 'groot, groter, grootst' en 'duur, duurder, duurst' zijn aan ons niet zo besteed. Een houten Kolibri koop je al voor heel weinig geld en zie eens wat voor een prachtig schip je ervan kunt maken!
Hoe komt het toch dat wij veel meer genieten van een kléin bootje dan van een grote?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten