59. Boot Holland


Op zondag hebben we dienst om de stand van de Toerzeilers op Boot Holland in Leeuwarden mede te bemannen. Voor degenen die het niet weten: dit is altijd de eerste watersportbeurs van het seizoen in Nederland; enkele weken voor de opening van de HISWA. Van oudsher is Boot Holland een echte “stalen motorjachten” beurs, maar dat is delaatste jaren gelukkig aardig aan het veranderen. Anders dan voorgaande jaren hebben we het gevoel dat er ook steeds meer zeilers op afkomen. Er is dit jaar voor het eerst een Waddenpaviljoen gemaakt met wat droogvallende zeilboten. Verder zijn er wel wat kleine jachtjes, wat platbodems, de geijkte open zeilboten en kinderboten, maar dan hebben we het op zeilboot gebied wel gehad. 


Natuurlijk breek je je nek over de mooiste en duurste sloepjes, maar er zijn ook andere leuke dingen te zien. Het barst van de standjes van watersportbedrijven met alle mogelijke accessoires. Dat trekt ook altijd mensen. Lekker sneupen tussen de watersportboeken, de goedkope aanbiedingen en de dure watersportkledij. Je vergapen aan de nieuwste gadgets en oude kennissen weer zien! Onze shift loopt van 10 tot 18 uur. Dat is een heel eind. Gelukkig is het goed druk. We treffen een hoop enthousiaste zeilers die we warm kunnen maken voor de club. We voeren leuke gesprekken met deze en gene en hebben na afloop een voldaan gevoel. Helemaal wanneer we thuis met de voetjes omhoog en een glaasje in de hand onze ‘werkdag’ nog eens even evalueren.


1 opmerking:

  1. In dezelfde periode loopt de beurs Boat Belgium te Gent. Mooi aanbod aan zeil- en motorjachten, open zeilboten en zelfs een 'try-out' bad voor allerhande watersporten.
    Helaas zijn we zelf niet geweest dit jaar: toch liever het echte werk met onze Lasers, dan een beurs bezoeken ;-)
    Jammer dat jullie zo ver weg wonen/zeilen. Wij zijn twee 'toer'-zeilers met onze Lasers, geen wedstrijdzeilers en schuimen dus wat graag de binnenwateren af, steeds andere gebieden ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen