4. Naar Engeland


Gelukkig, de boot wordt te koop aangeboden door een officiĆ«le makelaar. Dat kost wel een paar duiten extra maar daar staat tegenover dat je voor dat geld zekerheid koopt. Niet onbelangrijk als je in een vreemd land zaken wilt doen en het gaat om een dergelijk bedrag . We speuren het internet af en de informatie die we vinden stelt ons gerust. De makelaar en de eigenaar zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Dat geeft vertrouwen. Lang leve de moderne tijd: een mailtje is gauw verstuurd en het antwoord is nog sneller ontvangen. Gelukkig ligt de boot niet ver van Londen, makkelijk te bereiken dus. Bij de "Medway Yacht Club" in de buurt van Rochester. Ze zal in Noord Engeland of in Wales liggen: dan krab je je nog wel even achter de oren voordat je besluit verdere stappen te ondernemen! We besluiten, heel decadent, een weekendje naar de overkant te gaan om een bootje van 7.35 m te bezichtigen. Als iemand ons dat een paar maanden geleden had voorspeld…Met eigen ogen zien of ze er werkelijk zo mooi uitziet als de foto's doen vermoeden. Stel je voor dat het inderdaad een beauty is en dat we deze kans laten lopen! We nemen de ferry Duinkerken-Dover. 







Met de auto rijden we het laatste stuk richting de Medway. We gaan niet met het vliegtuig: het moet niet al te gek worden! Trouwens, links rijden is heel spannend als je dat nog nooit hebt gedaan… We komen bij de Yacht Club aan. Typisch Engels. `Promoting sailing activities on the River Medway since 1880.` Volgens de bordjes bij de parkeerplaats bestaat het Bestuur uit de nodige Commodores, Duty Officers en een Beachmaster. Dat klinkt toch wel iets nautischer dan bij ons. De boten van de club liggen in de bocht van de rivier elk aan de eigen mooring. Een clubhuis, een helling en een drijfsteiger voor de dinghies maakt het plaatje compleet. De leden zitten buiten in het zonnetje, met een drankje in de hand, heerlijk te genieten van het mooie weer.


Met de "trotboat" worden we overgezet. Daar ligt ze dan. Te zwabberen achter haar mooring. We varen een rondje om haar heen en daarna klimmen we aan boord. Aangenaam kennis te maken: dit is dus de "Marguerita II".






Geen opmerkingen:

Een reactie posten