331. Foto's en filmpjes

Ik zie dat ik de laatste tijd bedroevend weinig stukjes heb geschreven... Druk, druk, druk.

Bijvoorbeeld met foto's en filmpjes overzetten. Apple heeft enige tijd geleden in al haar wijsheid besloten het foto- en het filmprogramma te vervangen. Dat is geen vooruitgang wat mij betreft; de  programma's vind ik een stuk minder gebruiksvriendelijk geworden. We hebben de overstap lang uitgesteld, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. Ook omdat Apple de oude programma's niet meer ondersteunt en update. Wat een ergernis... Regelmatig waren de jaren en de albums waarin de foto's gegroepeerd stonden weg en stonden tienduizenden foto's door elkaar. Bob heeft met engelengeduld de boel weer min of meer gerangschikt gekregen.
Hetzelfde geldt voor het filmprogramma. Opeens hebben we wel vier plekken waar de ruwe en/of afgemaakte filmpjes staan. Ik kan ze nog steeds niet vinden en ik begrijp de logica van het programma ook niet. Wat een drama.

Daarbij komt dat we voor de Toerzeilers een presentatie moesten maken voor de vakantietochten. Dan heb je leuke foto's nodig en je begrijpt het al: die konden we niet vinden.
Bovendien komen BOOT Holland en de HISWA met rasse schreden naderbij. We vonden dat we onze presentatie die in de stand van de Toerzeilers draait, weer eens moesten verversen. En dat betekent weer geknoei en ergernis met filmpjes en met foto's. Al met al heeft dat heel veel tijd gekost.

Enfin, de presentatie is nu klaar en u moet hem op een van de twee tentoonstellingen maar eens rustig bekijken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten